Zeep van Olijven

Olijf zeep

Olijfolie en lekkere olijfjes kennen we allemaal… maar van vele hoorde ik dat ik zeker ook eens olijfzeep moest uitproberen.

En omdat ik toch recent op Samos was waar het vol staat met olijfgaarden kon ik dat natuurlijk niet laten om deze te testen.

Ik kocht 2 soorten, een toeristische variant in een toeristen winkel, het vierkante blok en in een afgelegen supermarktje op onze roadtrip een paar stukken in een Grieks supermarktje waar de plaatselijke bevolking ook boodschappen deed, het rechthoekige stuk.

De toeristen variant € 2.19, de supermarkt variant € 0,34 haha…. hoe bedoel je de toeristen in de maling nemen.

Waarom zou je olijfzeep gebruiken?

Het is super zacht, tast de zuurgraad niet aan ( ph neutraal) en er zitten geen rare onnodige bestanddelen in. Je kunt zelfs je gezicht en haar ermee wassen al is het wel oppassen want het prikt in je ogen.

Voor mensen die niet veel eisen stellen aan hun shampoo is deze olijfzeep natuurlijk prima, het wast ook goed schoon. Heb je een gevoelige hoofdhuid dan is het volgens mij heerlijk om juist deze zeep te gebruiken.

Het schijnt ook ideaal te zijn voor mensen met een probleem huid, eczeem of psoriasis.

De geur is niet vervelend maar echt lekker vind ik het ook niet!

En voor mensen die een vegan leefstijl hebben is dit een onmisbaar stuk zeep.

Conclusie na gebruik is dat beide stukken zeep hetzelfde zijn, ze ruiken hetzelfde en schuimen hetzelfde, vast dezelfde fabricatie.

Ik gebruik hem gewoon als handzeep omdat ik toch soort van verwend ben met andere luxere producten en mijn huid veel hebben kan.

Maar als je een droge, gevoelige huid hebt en een vegetarische of vegan leefstijl hebt is deze zeep top!

Tevens is de zeep zo vrij van chemische bestandelen dat je ook een vlek uit kleding haalt of vuile sneakers ermee kunt schoonmaken.

Persoonlijk heb ik liever de olijven in een bakje naast mijn ouzo🤣 ipv in de zeep!

 Bron: vrienden van Kokarri ✔

20171031_190227.jpg