☎️We lunchen  vandaag is zonder Smartphone….kunnen we echt praten en lachen!☎️

 

Mijn ochtend routine,

Wassen, aankleden, opmaken, broodje en koffie 》》

(Overigens zijn 2 mannen dan al weg en de 3e ligt nog te slapen)

Slok koffie, hap brood 》》  en daar is die…..Mijn 100 % vers opgeladen Smartphone klaar voor weer een dag!

Slok koffie en hap brood en de Smartphone routine begint ….Ik zie door de icoontjes bovenaan een hoop mail, whats appjes, updates, snapchats, bloglikes, oproepgemist enz.. maar dat negeer ik , althans voor nu want ik heb een vast mobiel ochtend schema. (controle freak ten top!)

Eerst de Telegraaf, lezen en kijken wat erin de wereld gebeurd is sinds ik gisterenavond mijn telefoon naast mijn bed zetten voor ik ging slapen.

Dan Whats appjes die binnen zijn gekomen nadat ik gisteren 23.45 !! ging slapen….daarna de mail, alleen kijken nog niet antwoorden dat doe ik meestal ‘savonds achter de laptop of het moet urgent zijn. Daarna Facebook, Instagram en de statistieken van mijn Blog en de Blog pagina…..enz…en dat allemaal al voor 8.00 uur.

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken en gewoon zeer belangrijk onderdeel geworden van ons leven.

IMG-20170607-WA0001

Alleen de mensen die ooit getelefoneerd hebben met een draad eraan kunnen beamen dat het leven er behoorlijk anders uit zag zonder mobiel op zak.

De hele familie kon meegenieten als je stond te bellen in de gang.

Op straat lopen mensen voorover, vast fijn voor je nek, zitten op hun mobiel of eigenlijk in hun mobiel…elkaar aan kijken of groeten is er niet meer bij.

Waar iedereen altijd gezellig naar buiten aan het kijken was b.v. in de bus zit bijna de hele bus voorover gebogen op zijn mobiel.

Als ik op mijn fiets voor het stoplicht sta te wachten en de bus komt voorbij zie je al de hoofden naar beneden hangen, een paar kijken er nog naar buiten.

Aflopen weekend viel het me zelfs op tijdens mijn werk, in de gangen achter de schermen dat het personeel gewoon elkaar niet meer groet maar gewoon met hun mobiel voor hun neus loopt door de gangen….want daar staat immers de omzet op mmmmmm…. jaja!

Het ergste vind ik eigenlijk nog als je met iemand eet of praat en gewoon in gesprek bent dat de ander dan op zijn telefoon gaat kijken…omdat er een geluidje uitkomt of omdat het een gewoonte is geworden….standaard stop ik dan gewoon met praten en zeg meestal ik wacht wel even…..
Moeders op het schoolplein allemaal in hun mobiel wachtend op de kinderen, geen lachende moeders die vrolijk staan te kletsen althans niet vaak meer.

Op mijn werk heb ik hem niet nodig en is die ook verboden ( zie de bovenstaande tekst mmmm) en zit die in mijn tas opgeborgen in een kluisje …..zo de dag door zonder mobiel is echt fijn dus ik weet echt hoe het is om 4 uur zonder door te komen.

Let er bij jezelf maar eens op hoe vaak je hem pakt zonder aanleiding.

Het schijnt dat de meeste mensen de smartphone 3 tot 6 minuten los kunnen laten ….alleen als ze eten en wellicht vóór iets 2 handen nodig hebben is dat iets langer.

Natuurlijk heb ik ook graag mijn mobiel opzak, maar pak hem zelden in gezelschap en ik heb mijn geluidjes uitstaan dus bepaal zelf het moment waarop ik  wil kijken of er iets is binnen gekomen alleen mijn beltoon staat aan.

Het is een gewoonte geworden maar misschien moet sire ook is een reclame spotje maken dat we ook weer wat meer socialiseren meer contact maken inreal dus praten lachen discussiëren maar dan in het echt zonder mobiel erbij!

Want ik ben van mening dat het steeds erger wórdt en onze kinderen het straks heel normaal vinden om steeds weer die telefoon te pakken tijdens het eten of een gesprek.

En ik ben voor het lunchen in de Personeelskantine zonder telefoons! Zullen vast mensen zijn die nu vloeken en tieren maar het is zo raar om aan een tafeltje te gaan zitten met meerdere mensen en iedereen zit in zijn telefoon of praat tegen je en kijkt weer in zijn telefoon zo heerlijk oprecht geïnteresseerd.

Maar misschien moet ik wel veranderen en heb ik het gewoon mis en moet ik er maar aan wennen…………

Blijf het gewoon naar vinden een gesprek voeren en iemand pakt zijn telefoon tussendoor….

Misschien zijn mobielvrije tafels een idee….gewoon 4 tafels in de kantine waar mensen weer samen kunnen praten en lachen………..

ok ik draaf door………..het was maar een idee!!!

Liefs Marion xx