Wanneer ging jij make-up gebruiken?

 

Ik weet het nog heel goed, het zwarte oogpotlood van de Hema wat ik kocht van mijn zakgeld.

Stiekem natuurlijk want ik was 12 jaar en mocht nog geen make up dragen.

Pikzwarte lijntjes maken in je ogen voor de spiegel op school en dan vooral flink eraf poetsen wanneer je weer richting huis ging.

 

Hoe goed ik ook poetste ze zag het altijd en vervolgens weer een preek dat het nog niet mocht, nu snap ik het natuurlijk, zwarte oogpotlood poets je er ook niet 123 van af en 12 jaar vind ik ook te jong.

Al heb ik natuurlijk geen dochters maar wel verstand van make – up maar 12 jaar is naar mijn mening echt te jong.

 

Ook de witachtige parelmoer lipstick van de Hema was een trend met zo’n paarse glans en gewoon flink smeren ….tja die was er makkelijker af te krijgen.

 

Ik was denk ik 14 jaar toen het mocht en kreeg mijn eerste make-up setje met mascara, oogpotlood en ogenschaduw van het merk Theatre toen in de jaren 80 helemaal hip met de zwarte doosjes.

 

En als je iets mag is er in ene geen bal meer aan hahahah pas toen ik 16 jaar was ging ik dagelijks mascara gebruiken, een lijntje met potlood zetten en tot op de de dag van vandaag is dat een dagelijks ritueel, alleen voor werk, feestje of speciale gelegenheid gaat er meer op.

 

Nu heeft de jeugd keuze genoeg aan al die merken die budgetproof op de markt zijn, het merk Essence bijvoorbeeld super mooi merk voor de doelgroep rond de 14 maar ook ouderen weten het merk te vinden want het is kwalitatief ook nog eens goed en ze hebben iedere 2 maanden een nieuwe look die er altijd super goed uitziet.

De duurde en luxe merken hebben natuurlijk geweldige make – up daar weet ik alles van en ook die wordt door de jeugd gekocht waarschijnlijk hebben die meiden een stuk meer zakgeld dan ik vroeger had.

 

Vaak wordt aan mij gevraagd wat is nu jou favoriete make – up merk, het antwoord wat ik daar altijd opgeef is dat ik niet 1 standaard merk geweldig vind maar het per product bepaal en per look of trend.

Zo vind ik de Mac lipsticks geweldig in kleur maar ook de kwaliteit.

Chanel heeft geweldige foundations, Clarins super potloden, YSL super intense oogschaduw paletten zo kan ik nog wel een A4 tje vol schrijven, maar ook het lagere segment kan ik absoluut waarderen zoals Essence in bijzonder maar zeker ook L’oreal.

Maar ook niet te vergeten het biologische merk Coleur Caramel in Frankrijk een succesvol merk, hier nog in opkomst, een merk waarmee ik graag mezelf en anderen opmaak.

 

Wat zijn jullie favorieten op make- up gebied?

 

Liefs Marion❤