Steigerhouten tuinset 

​Het is een goed scrabble woord volgens mij;

Steigerhoutentuinset!

In februari zag ik op marktplaats een tuinset van steigerhout, hij moest iets (in mijn optiek) wat opgeknapt worden maar ach ik heb een handige man dus…….

Een kar achter de auto geleend en alles (loodzwaar trouwens) opgehaald gelukkig hielp onze oudste ook mee.

De tuinset was toch uitgebreider dan we dachten 3 banken 2 stoelen en een mega tafel.

De verkoper was allang blij dat hij niet alles naar de vuilstort hoefde te brengen en stopte de 50 € glimlachend in zijn zak.

De set bleek hier en daar toch wel zeer verrot door vocht en 3 banken werden er 2.

Het goede hout van de slechte bank werd gebruikt om de andere delen te repareren.

Heerlijk toch zo’n handige man.

Uiteraard moest er gewacht worden op droog weer om met opknappen te beginnen en uiteraard dan ook nog vrij hebben, geen afspraken en mooi weer🌞

Uren afkrabben, uren schuren en ik vermoed zo’n 120 schroeven later, 20 meter schuurpapier en een man met spierpijn maar eindelijk kon de set in de grondverf.

Jawel ook ik hielp af en toe mee.

Ieder vrij moment als het mooi weer was stond mijn lief buiten te knutselen aan de set.

Heb vaak tegen hem gezegd wat zal je op me gevloekt hebben in gedachten toen ik met dit plan aankwam.(ik had echt niet zien aankomen dat het zoveel werk zou zijn.)

Je antwoord was standaard Nee hoor.!!..het wordt prachtig let maar op…even ( 5 mnd) !! in de rotzooi maar het wordt super mooi.

Geen rot plekje werd overgeslagen…uitgekrabt en houtrotvuller erin..wiebelende planken hup schroeven erin en steviger maken nog meer schroeven…plamuren en….weer schuren en een 2e keer gronden.

En toen op een middag….Haal maar verf mop ik ga hem aflakken……yeahhhh dat klonk als muziek in mijn oren het einde is in zicht…nu nog zon🌞 en geen regen en ohja niets geen afspraken op een zaterdag want zondag is het voetbaldag.

Na uren afkrabben, schuren, repareren, zagen plamuren, schroeven, boren en verfen ….uiteraard tot in perfectie want die van mij is pietje precies is de Tuinset af!!

En wat is die mooi en wat ben ik blij en trots.

Dank je wel mop voor al die uren met liefde …zonder te mopperen werken aan de set in ieder uurtje naast je drukke baan.

Love you❤

Kus Marion x