Spruitjes 

Je vindt ze lekker of je haalt je neus op en vindt ze vies!

Spruitjes dus!

Veel mensen eten ze het liefst als er een keer de vorst is overheen geweest dan zouden we nog lekkerder zijn. Hoe weet je in vredesnaam of dat gebeurt is….

De geur als je ze kookt brrr …maar eerlijk is eerlijk, wij eten ze hier thuis gewoon en vinden ze erg lekker.

Maar ik maak ze ook lekker, hoe dat vertel ik straks.

Spruitjes is een echte winter groente met veel calcium en vitamine C, B en foliumzuur.

De schrik van kinderen en sommige volwassen als het op tafel komt, al denk ik dat kinderen het gewoon van hun ouders overnemen, bij mij lusten ze het gewoon ook als kind.

Tja de winderigheid das misschien voor sommige vervelend maar ja dat is bij alle kool soorten zo.

Wist je trouwens dat ze ook lekker zijn in een groente taart of quiche.

Zo maak ik mijn spruitjes:

Beetgaar koken met in de pan een teentje knoflook.

Afgieten en aflaten koelen.

20171030_164434.jpg

Olie in de koekenpan, uitjes fruiten met een theelepel djintan (gemalen komijnzaad), spruitjes erbij, bouillon blokje erover fijn maken, wat peper uit de molen, lekker wokken en op het eind een scheutje ketjap!

Echt een keer proberen!

Eet smakelijk xx

20171031_190227.jpg