Samos 🇬🇷Sunweb

IMG_6212 (2)

Een lieve collega van mij Annie en een lieve ex collega Ria hadden mij door middel van heerlijke verhalen zeer geïnteresseerd gemaakt in een vakantie op Samos, hun Facebook stond vol prachtige foto’s.

In het speciaal het dorp Kokkari.

Ooit waren Ruud en ik 25 jaar geleden op huwelijksreis naar Kreta geweest en ik kwam met de romantische verrassing om die nog eens over te doen maar dan op het eiland Samos.

Ik melde me aan bij de Vrienden van Kokkari pagina op Facebook om middels dat medium ook veel informatie en tips te verzamelen.

De voorpret was al een mooie reis opzich, vele mensen van de Kokkari pagina kwamen met enorm bruikbare tips, mooie verhalen en foto’s, de liefde voor het Dorpje werd als maar groter en ik was er nog niet eens geweest!

Hoezeer ik ook twijfelde over de periode, boekte ik de reis toch…het weer was een risico…

Ik boekte de reis bij Sunweb en koos voor een familie hotel in Kokkari, Hotel Poseidon, wat ik toen echt alleen nog van foto’s kon, wel had ik in de Kokkari pagina vernomen dat je er heerlijk kon eten en dat de mama des huizes een zeer lieve vrouw is.

Op zoover stond het hotel ook zeer hoog!

De hulp en tips die ik heb gekregen op de vrienden van Kokkari pagina is enorm van speciale olijfolie, autohuur, honing, restaurantjes, drankjes, bezienswaardigheden, kapelletjes, strandjes, olijfzeepjes, autoritjes en dat alles met uiteraard veel foto’s.

Ik waande me al in Kokkari voor ik er überhaupt geweest was wat ik als erg fijn ervaarde.

Ik Nederland huurde we al een auto voor 2 dagen bij autoverhuurbedrijf Yes ook weer via een tip, en dat was een super advies.

Wat een vriendelijke man die Sandy en de auto zeer goed en zeker niet onbelangrijk totaal veilig, goed verzekerd en absoluut betaalbaar. Zo op het gewenste tijdstip voor het hotel, ideaal!

IMG_6246

Met al mijn tips opzak in mijn notieblok en telefoon vlogen we 5 oktober richting Samos, de vliegreis en landing waren al spectaculair, wat turbulentie en een wiebelende landing, gelukkig kan ik er tegen, met een gillende dame achter me in het vliegtuig raakte we Griekse bodem en kon de vakantie beginnen.

Een bus transfer van 15 minuten bracht ons in Kokkari waar de mama van het Hotel al op ons stond te wachten, we kregen koffie en de koffers werden naar boven gebracht door haar zoon.

De rust, de zon, de heerlijke hotelkamer en de sfeer had ons al te pakken, dit wordt genieten…..en de Griekse weergoden voorspelde gunstig dus dat kon al niet meer stuk!

Hieronder de fotoreportage van onze heerlijke vakantie…..

We hebben 2 dagen prachtige routes gereden maar ook gewoon de weg af en bij een huis gekeken aan het strand, en ook daar de Grieken altijd vriendelijk, nooit hebben we ons teveel gevoeld als toerist best bijzonder toch vooral zo op het eind van het seizoen, je zou denken dat ze ons wel zat zouden zijn.
Vele zeiden het al je wordt verliefd op het eiland , het virus pakt je…….en het antwoord is JA JA!!

IMG_20171013_091746_943.jpg

20171009_103051.jpg

IMG_20171008_182045_866.jpg

20171008_151609.jpg

Livadaki beach, adembenemend mooi, de klotsende zee tegen de rotsen en niemand te bekennen zó prachtig.

20171006_192610.jpg

De heerlijke pasta gerechten door de Griekse Mama bereid.

20171005_130320.jpg
De schuine zee, speciaal voor Betty ;))

IMG_20171005_183230_357.jpg

Onderweg naar het strand dit uitzicht.

20171006_092317.jpg

“Ons tafeltje” Na het ontbijt een heerlijke kopje koffie aan het water in het zonnetje met het geluid van de golven.

De drankjes, de pasta gerechten, de moussaka, de mixed grill en de toetjes alles was even lekker!

IMG_20171007_161136_090.jpg

IMG_20171012_101609_745.jpg

Niet te vergeten de heerlijke Griekse yoghurt met walnoten en honing, zo onder de zon nog lekkerder dan thuis.

IMG_6265

Bijzonder hoe een vakantie van 8 dagen zo veel indruk maakt, we hebben intens genoten van de gastvrijheid van de Grieken en waren onder de indruk van het eiland.

Een eiland om tot rust te komen maar ook zeker rond te rijden.

Excursies hebben we niet gedaan omdat die niet meer werden aangeboden ivm einde seizoen helemaal niet erg we hebben het fantastisch gehad, en nog een goede reden om weer terug te gaan!

Mede omdat ik ook absoluut goed voorbereid op reis ben gegaan door al die lieve mensen die mij voorzien hebben van zoveel zeer bruikbare tips.

Bedankt lieve vrienden uit de Kokkari Faceboek groep.

Julie liefde voor het eiland is enorm, sommige van jullie hebben zelfs Kokkari hoekjes gecreëerd in jullie huis in Nederland, erg leuk om te zien. Ik heb ons aandenken er meteen tussen gezet.

Ik mocht er een paar plaatsen met jullie toestemming dus bijdeze;

Een hoop gezien maar zeker nog niet alles, dus we gaan zeker weer om van de rust en het mooie van Samos te genieten.

Liefs Marion xx