Party drug??

XTC
Toen ze klein waren bracht ik ze met tranen achter mijn zonnebril na hun eerste schooldag…..spannend was ook de eerste zwemles en voor het eerst uit logeren, fietsen alleen op de weg, voor het eerst op schoolreis, kamp met school.

Op de fiets met een idiote zware boekentas richting brugklas kan ik me ook nog goed herinneren en ook dat ik graag een handboek had gehad in de puberteit.(zeer recent maar gelukkig weer voorbij)

Stappen, uitgaan, feesten ( logisch ook met 2 ouders die dat zelf graag deden en soms nog doen😉) eerst tot 00.00 of 1.00 nu is 4.00 of zelfs 5.00 geen uitzondering ook daar is moeders inmiddels aan gewend geraakt, al check ik altijd rond 5.00 of ze thuis zijn subtiel uiteraard want ze hebben nou eenmaal een 2 persoonsbed😅😉
Nu dat alles al vele jaren achter de rug is en ik de stap uren ook gewend ben en hun status “Volwassen” al lang is gekomen glippen er andere  dingen om de hoek.

Namelijk foute PILLEN *XTC

Ik moet er gewoon steeds snachts aan denken nu weer in onze omgeving een jong meisje in de bloei van haar leven 21 jaar toch besloot tijdens het stappen er 1 te nemen en een foute pil nam.

Een mega team van doktoren probeerde haar te redden maar helaas je lichaam raakt van die zooi zo op kook temperatuur en geen dokter of professor die de  temperatuur met alle middelen voor handen omlaag krijgt en je organen gewoon stuk maakt binnen 24 uur.

Onvoorstelbaar en dat noemt zich een feestdrug!! Natuurlijk was dit een foute pil maar hoe weet je ingodsnaam wat een goede pil is…..omdat je vriend ze heeft…omdat je degene wel vaker ziet…omdat…..Bullshit dus…

Gewoon van afblijven!!

Feesten kan echt zonder ik heb het jaren zonder gedaan waarom zou je Russische roulette spelen met je leven want daar lijkt het wel op.
En hoezeer je ze ook voor fouten en kwaad wil behoeden ze moeten ook zelf de wereld ontdekken en uitproberen dat realiseer ik me echt wel en die vrijheid is er absoluut maar toch…toch luisteren ze maar al te vaak en waarschijnlijk tegen hun zin wat we ze toch ff in hun oren moet knopen in dit geval over XTC.

Tip..gewoon dus blijven praten over de gevaren je kunt ze er niet voor behoeden (vertel mij wat …weet helaas precies hoe de trauma room en de Vu er van binnen uitzien ) maak het wel bespreekbaar hoe oud ze ook zijn.
Zo dit moest deze Mams ff kwijt!

Mocht je meer over xtc willen weten check deze site…kennis over drugs maakt het overbrengen op je Kids over de gevaren makkelijker.http://www.unity.nl/drug/xtc/#

Liefs Marion x

Wat is *XTC?

XTC is een middel met een stimulerend én een bewustzijnsveranderend effect. XTC wordt vooral gebruikt op feesten en is een van de meest gebruikte partydrugs in Nederland.

Helaas zijn er ook vreselijk foute exemplaren in omloop met fatale afloop.