Nostalgie 

Weet je nog…..

Zal het komen dat je ouder wordt of dat de techniek een gigantische stap heeft gemaakt de laatse 25 jaar…..

Onze kinderen kunnen zich amper voorstellen dat wij (als je rond 40/50 jaar bent nu) opgroeide zonder computers, mobiele telefoons en al die andere geavanceerde apparatuur.

Je kwam binnen als de lantaarnpalen aan gingen, tussen de middag op school haalde je moeder je voor een broodje, je ging elastieken, kaatsen ballen, handstand doen, knikkeren, touwtje springen, je speelde pim pam pet of met je lucifer poppetjes.

Je las de Tina, Popfoto en de Hitkrant waar je de posters uit haalde.

Toen ik wat ouder was nam ik de top 40 op met een kleine radio met pauze knop en cassette bandjes, en probeerde niet de stem van Erik de Zwart op te nemen….dat was al een hele uitdaging. 


Je voerde lange telefoon gesprekken aan een draad die net de gangkast haalde zodat je privé kon giechelen met je vriendinnetje.


We hadden nog nooit gehoord van de i pad, laptop,  playstation of navigatie zelfs Griet Tietelaar had het er nog niet over of misschien ook wel…

Wij hadden de raider (twix) , zwarte – wit flesjes, schuimblokken en wijnballen. 

Oil of Olay gebruikten moeders en oma’s niemand die aparte potjes had voor vlekjes, wallen of kringen, wat rook dat altijd heerlijk en niemand die zich afvroeg of het op dieren getest was.

Fris met prik was voor volwassenen wij hadden tjolk of ranja….met soms nibit ringen en chips.

Buggles, pringles, doritos met guacamole daar hadden we nog nooit van gehoord.

 
Ik at denk ik zo rond mijn 13 jaar voor het eerst een kiwi bij een vriendinnetje dus mango of avocado al helemaal toen niet.

 
Je zat op zwemles met de haak ( grrrr)  gymnastiek (blauw pakje) of misschien paardrijden (op de camping) en dat was het.
Je at gewoon gekookte aardappelen, groenten met vlees en soms patat, macroni of nasi….van roti, shoarma, kapsalon, sushi, pompoensoep, geitenkaassalade, hummus, een superfood of couscous daar had nog nooit iemand gehoord. 
Wij hadden de schijf van 5 en schoolmelk brrrr heerlijk lauwe melk.

Oh en die vreselijke schooltandarts en schooldokter…..en die vieze fluor tabletjes!!


Zaterdagavond met zijn alle marmotten race kijken ( ondenkbaar nu met de dierenpartij), de weekend quiz, wie van de drie  of Willem ruis met een mussolientje met slagroom. (glace koek) bij de koffie. 

Netflix?? …. haha we hadden 3 tv zenders en daar deden we het mee.

Q & Q was mega spannend en Rob de Nijs in Kunt u mij de weg naar Hammelen vertellen…..geweldig leuk (heb je nu het liedje in je hoofd!!😆)

Op zaterdag middag ‘Stuif S in’ daar ging je voor zitten.

De rits rats camera waar ik toen mega blij mee was, ja toen fotografeerde ik er al oplos.

Maar ik moet zeggen nu ik zelf kinderen heb vind ik de mobiele telefoon toch wel de uitvinding van de eeuw op techniek gebied dan.

Je kunt altijd iedereen bereiken als het nodig is.
Ik kan me nog wel een lekke fietsband herinneren midden in de nacht na een schoolfeest….hele huis hysterisch toen ik om 3.00 thuis kwam ipv 00.00 haha.

Grappig hè hoe je door het lezen van deze blog je weer even terug gaat in de tijd en aan je eigen jeugd denkt en misschien meer anekdotes naar boven komen. 

Kun je nagaan wat een verandering er voor de echte ouderen is nu in deze tijd, waar iedereen er maar vanuit gaat dat iemand van 80 of 90 jaar wel even internet bankiert. 
Deze blog kwam op toen ik op de nostalgie pagina op Pinterest heerlijk aan het kijken was. 

Gelukkig hebben we de laptop dat blogt een stuk fijner dan potlood en een lijntjes schrift!

Liefs Marion ❤