Mini Cooper testrit!

Mijn Mini Cooper Cabriolet Avontuur.

Garage Poelgeest Amstelveen

Die mannen hier zeiden een beetje lacherig wanneer kom je nou eens met een review die wij ook interessant vinden….. (de Bluetooth muziek box vonden ze stiekem ook leuk hoor)


Maar toen kwam de mail van Manager Ivo van Hees van Poelgeest Amstelveen.

MAM? echt een mini ..!!Ja schatjes een Cabriolet …Niet!…. Jawel! Echt!

Mijn tuinset klaar in de herfst…Feestje in de tuin in de herfst….en dan nu een Cabriolet in de herfst haha maar het kwam goed….lees je mee?

Op een vrijdagmiddag mocht ik hem halen de Mini geen idee nog welke of hoe oud…en 4 dagen mocht ik hem houden, vertroetelen en lekker in rijden.

Nu hou ik natuurlijk echt wel van mooie auto’s en van zelf rijden maar zeker ook lekker ernaast zitten en om me heen kijken.

Met mijn Lamborgini zwarte Daihatsu Cuore ben ik zeer tevreden hoor! laat dat duidelijk zijn en de bob af en toe zijn in de zwarte veel snellere bolide van manlief ook prima maar deze …….
Ik kom bij Poelgeest aan….
Mevrouw Draaijer hij staat klaar hoor en wijst naar buiten en loopt richting de roomwitte cabrio met zwart dak ….ik ingedachten…’OMG!!!!’


Ik rij even 5 min met je mee zegt Ivo en vertel even hoe die werkt…we stappen in en rijden weg …ik nog in shock van de prachtige auto en ondertussen…start stop knop…zo dak open ..cruise control…verwarming overal aan …dak open en dicht …zo we zijn er weer….gaat wel lukken he….sleutel in de auto ergens neerleggen en knop met start indrukken ………Veel plezier tot maandag middag!

Zo en toen reed ik dus met een nieuwe auto …en beetje zweet handjes het Poelgeest terrein af beetje onwennig eerst maar dat ging snel over….

Eerst maar eens deze knapperd voor de deur zetten en de knoppen toeters en bellen is uit rustig uit vogelen.


De buren die langs liepen te ooooo en aaaaan.. mooiiiii!! even duidelijk gemeld…nee geen postcode loterij prijsje gewonnen haha !!gewoon even te leen….nou gewoon…ik vind het best speciaal wat er weer allemaal op mijn pad komt.


Een Mini Cooper Cabriolet pepper uitvoering….en wat een geweldige leuke auto!
Je had dat gezicht van de jongens en manlief moeten zien …jaja weer is wat anders dan een crème of afwasmiddel review!


Zaterdag ochtend vroeg op pad gelukkig hadden we in de ochtend nog zon en bijna geen wind dus richting Volendam, Broek in Waterland en Monickendam lekker binnendoor dus de kap kon en moest even open natuurlijk gewoon heerlijk de stoelverwarming aan.

Ik had nog nooit in een cabrio gereden en was echt verrast dat de kou echt meeviel.
Ik als buiten liefhebber vond het heerlijk je hoort en ruikt de natuur met soms ook wat spetterende druppels uit bomen maar ik vond het echt geweldig….heerlijk die wind door je haar.

Natuurlijk heb ik veel zelf gereden maar ernaast zitten is ook fijn en manlief wilde ook even rijden en zo kon ik lekker foto’s maken.


Ik kan me nu voorstellen waarom mensen een cabrio kopen, voor de test rit dacht ik echt voor die 4 weken mooi weer hier in Nederland maar nu snap ik het. Zelfs met een beetje zon en wind stil is het fijn rijden in de Herfst al blijft vol zon natuurlijk ideaal.


De knopjes en lichtjes aan board zijn indrukwekkend het lijkt veel om in eens te snappen maar het weten waar alles voor is gaat best snel.
De navigatie is ook mooi…mooi zelfs ja omdat je zelfs de gebouwen om je heen benoemd op het screen ziet! Bij Nemo reden we kijk maar op de foto!


De Mini Cooper met blits sportstuur rijdt en zit heerlijk het afslaan van de motor (duurzaam rijden) bij het stoplicht is even wennen (heeft mijn eigen auto niet 😊) maar das ook het enigste voor derest is het een geweldig leuke auto.


Hij trekt snel op …rijd hard.. 😉 ligt stevig in de bochten en is super veilig of is dat mannen praat als ik dat zeg haha…en die bruin lederen bekleding wauwie zo mooi.

Als je de auto in het donker open doet staat het logo geprojecteerd op de grond haha hoe leuk is dat.


Ik dacht eigenlijk altijd dat een Mini laag zou zitten maar eenmaal rijdende merk je daar niets meer van het voelt gewoon alsof je in een grotere auto rijdt.


Natuurlijk zit er aan al dit plezier een prijskaartje maar daar ga ik het niet over hebben voor wie hem kan en wil betalen is het een geweldig fijne, veilige en luxe auto.

Ik vond het een geweldige ervaring om deze beauty ‘De Mini Cooper pepper white’ uit te testen.

Voor meer technische informatie verwijs ik je graag door richting Garage Poelgeest in Amstelveen.

Beste Ivo bedankt voor het vertrouwen en het mogen rijden in de Mini Cooper!

🚗
Over 3 uur breng ik dit schatje terug en rij ik weer richting mijn eigen zwarte beauty maar dit uitstapje was meer dan leuk….geweldig zelfs!
En mocht ik hem een keer winnen die postcode kanjer dan …… zal ik even toeteren als ik langs race!
Liefs Marion x

Een winkel ruit in Monickendam hoe toepasselijk !