Mijn Koningshuis!

Mijn oma schreef felicitaties kaarten richting het Koningshuis en kreeg ook bedank post terug met mooie handtekeningen erop en een koninklijke stempel.

Helaas heb ik nooit kunnen vragen waarom ze het deed ik denk dat ze gewoon erg veel hield van alles rond de Familie van Oranje.
De brieven werden gevonden in een blikken koekjes doos achter het linnengoed bij het leeghalen van haar huis toen ze net was overleden.
Ik was 15 en mocht de brieven even inkijken en heb dat nooit vergeten….geen idee waar de brieven nu zijn trouwens.

Als kind las ik altijd uitgebreid het blad Vorsten daar was ze lid van, ik kreeg ze mee naar huis en vond het toen al heerlijk om de foto’s te bekijken van o.a. de prinsjes op het bordes tijdens het defilé van Juliana, de jurken, de hoeden enz.

Wat een broekjes hadden ze aan het als je dat nu ziet.

Mijn liefde voor ons koningshuis stamt dus denk ik uit die tijd.

Ik heb echt stapels kranten knipsels, oude boeken over leden van het Koningshuis en zeer waardevolle aandenken waaronder ook enkele bedank felicitatie kaarten.

Ja ook ik probeerde het met hun trouwen en de geboorte van de 1e dochter…ik stuurde een kaart en kreeg een bedank kaart terug.

De oproep van onze Koning voor zijn 50 buffet deed me weer even terug denken aan de dag voor hun huwelijk…Een groots feest en spektakel met Marco en Sita oa in de Arena ..weet je nog en het koningspaar op de ere tribune.

Speciaal voor genodigden ….mensen die iets betekende voor de maatschappij of voor je stad.

Hoe groot was mijn Ooooo dus toen de uitnodiging op de mat viel en ik met een introduce werd uitgenodigd….

Met speciale bussen werden we naar de Arena gebracht….een geweldige avond en natuurlijk de volgende dag geplakt aan de buis voor de trouwerij.

Mijn zwager ( politieagent) in Amsterdam moest die dag werken bij de trouwerij en bewaarde allerlei spelletjes en papieren die hij kreeg die dag en gaf ze aan mij.

Zal het toch door mijn oma komen dat ik ze een warm hart toedraag en ieder kleinkind bij naam weet van Beatrix en haar zussen haha lekker belangrijk he…..

Ach zo ben je weer op de hoogte van iets wat je vast nog niet wist over mij!

Ik beperk me nu alleen nog tot het kijken naar Blauw bloed en met Koningsdag snuffelen naar oude Koningshuis boeken en uiteraard de oranje tompouce 😊
En toch vind ik het jammer dat ik niet op 27 april jarig ben ….had best een onderonsje met hem willen hebben tijdens een diner……ik bedoel we hebben 1 iets gemeen we worden 50!😂
Liefs Marion x