Mascara

Mascara is als je het mij vraagt * hét make-upproduct der make-upproducten. Want zeg nou eerlijk: Zonder een likje mascara gaan we niet snel de deur uit.

Een aantal tips zijn dan ook nooit overbodig!

Ik geef ze je!

Iedereen weet wel hoe mascara moet worden aangebracht, maar toch laten wij vrouwen hier en daar nog wat steekjes vallen. Eh… steekjes vallen?

Wimpers zijn wimpers toch?! Niet helemaal. Zo hebben we volumineuze wimpers, de classy eyelashes maar ook de spinnenpootvariant en de ski schansjes.

Het lijkt zo simpel, maar zo’n makkie is dat helemaal niet. Hoe breng je deze – meestal – zwarte vloeistof aan als een echte pro?

Reinigen 

Voordat je begint met het aanbrengen van je mascara, zorg je dat de huid en wimpers goed schoon zijn. Doe dit het liefst met een echte oogremover. Als je wimpers vettig zijn zal de mascara gedurende de dag niet goed blijven zitten en we willen geen 🐼 look!

Wimperkruller 

Begin, voor een extra krul met een wimperkruller. Zet aan bij de wimper inzet en áltijd voordat je de mascara aanbrengt. Doe je dat niet, dan kunnen je wimpers beschadigen en afbreken.

Controleren 

Vervolgens is het tijd om je mascara en mascaraborsteltje te controleren. Hoe lang gebruik jij jouw mascara gemiddeld? Een mascara  die eenmaal geopend is een heeft een houdbaarheid van ongeveer een halfjaar. Wil je controleren of jouw mascara nog goed is? Ruik dan aan het borsteltje van de mascara. Als je een vreemde, ietwat muffige geurtje ruikt, is-ie waarschijnlijk niet meer goed en is het tijd om ‘m weg te gooien. Bovendien zul je merken dat de vloeistof dikker en taaier is en klontjes geeft.

Het mascaraborsteltje moet klontvrij zijn. Mocht dat niet het geval zijn, kan het zijn dat je ongewild meerdere lagen gaat aanbrengen, wat zal zorgen voor een plakkerig effect.

Hoe je klontjes kunt voorkomen? Probeer – hoe verleidelijk ook – niet in het houdertje te pompen,  de lucht die er dan wordt ingepompt, zal de vloeistof snel uitdrogen waardoor je mascara zal gaan klonteren. Maak in plaats daarvan cirkelvormige bewegingen om de gewenste hoeveelheid mascara op je borsteltje te krijgen.

Wortels van de wimpers  

Focus je op de wortels van je wimpers in plaats van je op de uiteinden te richten. Kijk omhoog, plaats je mascaraborsteltje zo dicht mogelijk bij de wimperrand en sluit vervolgens langzaam je ogen dicht. Voor het tweede laagje kan je een zigzag beweging maken om eventuele vastgeplakte wimpers los te krijgen. Bovendien zorgt deze beweging voor meer volume. Wil je langere wimpers? Maak dan verticale bewegingen. Door – met het puntje van je mascaraborsteltje – ook mascara op de wimpers in je ooghoeken te doen, creëer je een vollere look.

De look 

Wil je een natural look? Probeer het dan bij die twee laagjes te houden. Vind je een dramatische look iets meer bij jou passen? Wacht, na het aanbrengen van het eerste laagje, een paar seconden en breng dan nóg een laagje aan. Maar let op: wacht niet te lang, als je mascara eenmaal opgedroogd is, krijg je sneller klontjes.

Corrigeer daarom ook altijd nádat je klaar bent met make-uppen. Doe je dat terwijl je nog bezig bent, dan is je look gedoemd te mislukken. Klaar met je look? Als finishing touch kun je je wimpers nog met een wimperkam of -borsteltje doorwerken.

Zo veel verschillende prijzen tja ik weet er alles van ik heb denk ik al zo’n 50 verschillende getest misschien zelfs meer.

Ik kan natuurlijk niet in een ieders zijn portemonnee kijken maar de mascara’s van Lancome en Estee Lauder vind ik persoonlijk de beste.

ik ben op make up gebied natuurlijk wel kritisch en misschien een beetje verwend maar probeer het gewoon uit.

Ohja..en vergeet natuurlijk niet alles te verwijderen voor dat je gaat slapen….al ist 4.00 uur😊

Marion x