Japanse Zalmschotel

Vandaag Een heerlijk gerecht met zalm en een zelfgemaakte boemboe. (kruidenpasta)

Ik maak trouwens altijd voor ruim 4 personen.

Tja er gaan een hoop kruiden in die moet je natuurlijk in huis hebben maar inmiddels heb ik een kast vol.

Dit recept is fijn als je gasten krijgt je kunt het van tevoren klaarmaken en de oven doet derest terwijl je lekker kunt kletsen & borrelen 😉

De boemboe in de Vijzel maken is het allerlekkerste ook omdat de blender waarschijnlijk nog voor smoothies gebruikt moet worden 😉 en met knoflook niet zo lekker.

Ingrediënten:

4 zalm moten 

Zelf een boemboe maken 

Cocos melk

Broccoli 

XL Japans groenten pakket AH met sojabonen.

Boemboe:

In de Vijzel of blender 

Fijnmaken bij elkaar;

2 rode uien

3 teentjes knoflook 

Olie

1 Kardemom 

Stukje verse gember 

2 eetlepels ketjap 

2 tl tamarinde

2 tl rietsuiker

1 tl Laos

Verse sereh 

1 stukje kurkuma 

1 eetlepel donkere sambal. 

Boemboe in de ovenschaal doen vloeibaar maken met de cocosmelk .

Zalm in stukken snijden en erin leggen.

Groenten er boven op en 45 minuten op 180 gr.met cellofaan erover laatste 10 minuten zonder.

Heerlijk met rijst en salade!

(De boemboe is het meeste werk maar dan heb je er ook 1 zonder E nummers en veel zout zoals bv in de conimex varianten.)


Eet smakelijk 

Liefs Mar