Ik woon in het buitenland!

Hoe is het om een heel ander leven op te bouwen in het buitenland.

Helaas niet altijd succes verhalen maar gewoon hard werken en knokken voor een mooi bestaan onder de zon.

Een nieuwe serie op Nouvelle Beauty;

*Ik woon in het buitenland*

Vandaag het verhaal van Nanny geboren in Aalten en inmiddels al langer in het buitenland dan ze ooit in Nederland op de boerderij heeft gewoond bij haar ouders.

Nanny woont in het bergdorpje Zia op het Griekse eiland Kos samen met haar man Stefanos.

Ik mocht er geen propaganda verhaal van maken want het leven opbouwen in een ander land gaat echt niet over rozen, al lijkt het vanaf de zij lijn een ideaal plaatje, de realiteit is toch vaak hard werken en echt anders.

Onze toevallige ontmoeting in een Facebook groep en nadien ons leuke contact via messenger en de mail hebben mij doen besluiten van deze blog een serie te maken over leven in het buitenland, iedere maand iemand anders.
Vandaag deel 1;

Nanny uit Aalten

Nanny werd in haar jeugd verliefd op een Griekse jongen tijdens haar vakantie in Griekenland, de liefde bleek zeker geen vakantie bevlieging. Eenmaal terug in NL werd er veel heen en weer geschreven. Uiteindelijk kwam de Griekse jongen uit Athene 6 weken logeren in Nederland op de boederij van haar ouders in Aalten, niet veel later besloten ze echt samen verder te gaan en een eigen leven op te bouwen en wel in  Griekenland, Nanny was toen 21 jaar.

Foto; 1992 Voor de winkel.

21 was Nanny toen ze dus Nederland verliet, ze leerde Grieks koken en trouwde in Athene en ook in Nederland zo kon iedereen erbij zijn.

Dit is inmiddels al 27 jaar geleden, ze is eigenlijk meer Grieks dan Nederlands gewoon doordat ze daar al zo lang woont en leeft.

In Nederland kookte ze nog niet toen ze jong was maar woonde nog gewoon bij haar ouders dus het huisvrouw zijn en leren koken deed ze in Griekenland.

Dus Hollandse gehakt ballen of hutspot maken is er nooit van gekomen, ze kookt gezond en echt Grieks zonder pakjes en sauzen in zakjes.

Weer even terug…..

Op Kos vonden ze beide werk bouwden een leven samen op en kregen 2 dochters die inmiddels volwassen zijn.

Nanny heeft ook op Kos haar droom kunnen verwezelijken “Een eigen winkeltje” daar worden super mooie sieraden verkocht. In het seizoen maakt ze lange dagen want het winkeltje is tot 22.30 open. Rust vind ze in het winter seizoen wanneer de rust terug keert op het eiland en de toeristen weer naar huis zijn.

Foto; De mooie armbanden met zilveren bedels die Nanny verkoopt.

Zia waar ze wonen is een bergdorpje waar toeristen in excursies met bussen of op eigen gelegenheid langs rijden, genieten daar van een speciale zonsondergang en de leuke winkelstraat.

De winkel begon Nanny in 1992 en heet To Rodani wat het spinnewiel betekent.

In de winkel mooie producten die de rijke Griekse cultuur weerspiegelt, sieraden, keramiek en alles met de handgemaakt door uiteraard de Grieken.

Hieronder de website van de winkel;

To rodani

In het winter seizoen als de winkel dus dicht is komt Nanny tot rust, vroeger natuurlijk extra tijd voor het besteden aan de kinderen en hun school, clubjes en veel heen en weer brengen want in een bergdorp is natuurlijk niet alles op loopafstand.

Nu de kinderen volwassen zijn en elders wonen is er tijd om in de winter met vrienden of familie te bbq- en of af te spreken ook vindt ze wandelen erg fijn om te doen.

Haar Griekse man werkte jaren als boekhouder maar is nu na 2 hartinfarcten afgekeurd hij zorgt voor het huis en is dus huisman.

Doordat ze natuurlijk op een eiland wonen komen de kinderen ook niet zomaar even naar huis en bovendien woont de oudste dochter in Rotterdam of ze ooit gaat wonen en werken op Kos weet Nanny niet dat is dus afwachten.

Bijzonder hoe de liefde je in een andere wereld brengt met een heel ander leven dan je in Nederland zou hebben gehad. Nanny had wel de droom om altijd een winkel te beginnen.

De gezondheidszorg en het studeren zijn bijvoorbeeld dingen die echt anders geregeld zijn in Griekenland voor beide heb je een behoorlijke portemonnee nodig, bijna niet voor te stellen in een Land als Nederland waar dat alles zo goed geregeld is.

Lieve Nanny ik heb ons contact als heel speciaal ervaren en ik hoop dat we contact houden.

Ik wens je samen met je man en dochters heel veel geluk voor de toekomst & blijf happy en gezond!

Bedankt voor je vertrouwen en openheid!

Liefs Marion ❤