Heerlijk recept met 🍊Flespompoen “Hooked on a feeling”

Vandaag dit heerlijke recept;

Pittige pasteitjes met flespompoen.

Heerlijk voor het weekend om ‘savonds of ‘smiddags bij een drankje te snacken.

Ingrediënten:

   

  • 2 pakken (roomboter) bladerdeeg 
  • 1 flespompoen 
  • Klein potje doperwten 
  • Augurken ongeveer 7 kleintjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook 
  • 3 halve kipfilet 
  • 2 bouillon blokjes
  • Massala kruiden
  • Kurkuma 
  • Kardemom 
  • Olijfolie
  • 1 theelepel djinten  
  • Blikje tomaten puree 
  • Peper/zout
  • 4 eieren 
  • Soe-oenIn een pan water aan de kook brengen en de kipfilet met 1 bouillon blokje 20 min koken.

Kip eruit halen en in een grote kom aflaten koelen.In dat bouillon de glas noodles 4 min laten staan met gas uit.

Bladerdeeg uit de vriezer halen en deze vast van elkaar afhalen.

Pompoen door de midden snijden en zaad verwijderen de pompoen raspen of in kleine stukjes snijden.

Vocht weggooien uit het blikje doperwtjes. 

Eieren hard koken en in plakjes snijden niet in het mengsel doen.

De ui augurk knoflook fijn snijden.

De kip plukken in de kom in fijne sliertjes 

Alles bij de kip gooien en mengen met grote lepel olijfolie.

Tomaten puree erbij en 1 bouillon blokje verkruimelen in de kom, noodles erbij en goed omscheppen.

Massala (garam) 2 thee lepels, beetje Kardemom, grove peper, beetje Kurkuma,beetje djinten, zout op smaak.

Alles goed door mengen en 10 min laten staan.

Bladerdeeg vullen met het mengsel en een plakje ei erop zoveel dat ie nog mooi dicht kan geklapt worden ongeveer 1 volle eetlepel.

Je kunt ook een pastei vormpje gebruiken eventueel.

Oven voor verwarmen.

Bestrijken met ei en 40 min bakken op 180 graden.

Als je de pastei vegetarisch wil maken kun je de kip weglaten natuurlijk en eventueel bv glasnoedels (soe-oen) en worteltjes eraan toevoegen.

Wat je over hebt daar kun je een grote pastei mee maken. 

Eet smakelijk en gezellig weekend! 
Liefs Marion ❤