De *43* Tiramisu met frambozen 

Het recept van vandaag is een onverantwoorde calorieën bom!

Tja het zijn gevaarlijk veel calorieën maar laten we eerlijk zijn een gigantisch groot stuk neem je hier ook niet van toch?

En het is een heerlijk recept straks bij Pasen, als onderdeel van de high tea of als dessert…..of gewoon bij de koffie. 

Maak hem wel een dag van te voren dan is alles heerlijk soppig en vermengd!

Eet je de taart met kinderen dan vervang je de 43 door frambozen waterlimonade van bv Limeau.

Ingrediënten;

Springvorm 26 ○

Bakpapier.

Verkade nizza kokos of kaneel koekjes 1 1\2 pak.

1 witte chocolade reep, 1 pure voor garnering.

Bakje mascarpone. 

Citroen sap & beetje rasp. 

1 pakje slagroom. 

Blikje gecondenseerde 

melk.

43 likeur.

Versiering aardbeien  / frambozen. 

Ik heb een ronde springvorm genomen maar het kan natuurlijk in iedere vorm.

Bekleden met bakpapier. 

Slagroom opkloppen zonder suiker.(de gecondenseerde melk is namelijk al zoet!)

In andere kom mascarpone los lepelen, eetlepel citroen sap en wat schil rasp.

3 of 4 eetlepels 43 likeur erbij.

Witte chocolade smelten en bij de mascarpone lepelen.

Blikje gecondenseerde melk bij het slagroom mengsel doen.

Alles bij elkaar voegen en heel even de mixer er doorheen.

De koekjes op de bodem van de springvorm puzzelen en opbouwen met steeds een laagje crème en weer koekjes. 

4/ 5 lagen koekjes en eindigen met de crème. 

Glad afstrijken en een nacht in de koelkast. 

Garneren met chocolade, frambozen of aardbeien. 

Genieten maar!

Marion 🍓