Bami!

Mijn bami zoals wij hem hier thuis graag eten!

Lekker gemarineerde kip erin of er los bij.

Meestal doe ik de kip er doorheen maar nu had ik lekkere kippendijen van de islamitische slager. Deze keer met sucarsnaps en zelfgemaakt zuur.

Voor 4 pers.

Spaghetti (grand Italia, de variant met ei) 1 1/2 pak.

1 Prei

2 uien

3 tenen knoflook

Selderij

Kool (kan chinese of spitskool zijn)

3 eieren

ketjap asin

ketjap manis

3 maggie blokjes (van die kleine)

5 spice kruiden

Peper en zout

Beetje djinten

Beetje garam massala

en olie om in te bakken.

Je kookt de spaghetti volgens de verpakking en na het koken afgieten en scheutje zonnebloemolie erop en een beetje zoete en zoute soya en even mengen en weg zetten.

Dan maak je van de eieren roerei en zet dat ook even weg.

De ui en knoflook en selderij fijn snijden zo ook de kool al had ik het lekker makkelijk in een zakje voorgesneden.

Je bakt de groente even aan en daar doe je een tl 5 spice kruiden bij en je verkruimeld de blokjes maggie erboven. Dan ga je scheutje voor scheutje de zoete en zoute soya toevoegen en de kruiden, ik heb er geen aantallen bij gezet omdat ik dat op gevoel en smaak doe, dus erbij gieten en steeds even proeven tot je het lekker vind. Dan roer je alles nog even lekker door en dan ga je beetje bij de beetje de spaghetti toevoegen en dan opwarmen maar 😀 voeg eventueel nog zout en peper eraan toe
De kippendijen heb ik gemarineerd in zoute en zoete soya, beetje water, 2 tl 5 spice kruiden, een uitje en 2 tenen knoflook en peper en zout. Daarna heb ik ze op 200 gr in de oven gezet voor een minuut of 35 (afhankelijk van je oven dus even checken tussendoor of de kip gaar is) op het einde even de grill erop 10 min.

Er zijn zoveel soorten bami’s maar deze vinden wij het lekkerste.

Natuurlijk heerlijk met zelf gemaakte saté saus en zelf gemaakt zuur!

De kip kun je ook vervangen voor een hammetje of beide ook lekker!

Eet smakelijk!

Marion x