Aubergine met couscous 

Ik ben gek op couscous gelukkig deel ik dat met mijn oudste zoon dus toen we afgelopen zaterdagavond met zijn tweeën aten bedacht ik dit recept.

Ik loop gewoon relaxed langs alle groenten bij de Lidl en kijk wat er is ….en hoppa in ene dacht ik jaaaa gevulde aubergine haha 😊De couscous komt van de Marokkaanse winkel.

 

Ingrediënten 

Aubergine 

Courgette 

1 Zoete aardappel 

1 wortel 

Bosuitjes 

Rode ui

Prei 

Olie

2 teentjes knoflook 

1 eetlepel el ras el hanout 

(Marokkaanse kruiden)

Peper/zout 

Verse koriander 

Snufje chili vlokken 

Kleine kip blokjes of kip gehakt.
Snij de aubergine door tweeën met een scherp mes. 

Hol ze voorzichtig uit met een lepel. 

Smeer de aubergine in met olie en leg ze in een ingevette ovenschaal. 
Het aubergine vruchtvlees wat je hebt uitgehold en al het andere groenten in blokjes snijden.

De teentjes fijn snijden.

De kipfilet in zeer kleine stukjes snijden in de kom doen met beetje olie en de eetlepel Ras el hanout even laten intrekken 15 min.

Oven op 180 gr voorverwarmen. 

De geoliede aubergine vast 20 min.in de oven.

Kip heel even aan bakken ongeveer 5 min. ( wordt uiteindelijk gaar in de oven)

Groenten apart wokken in de olie met de knoflook. 

Aubergine uit de oven halen.Couscous klaarmaken zoals op de verpakking staat.

Aubergine vullen met laagje couscous, laagje kip en laagje groenten, korianderblaadje erop en inpakken in het cellofaan.

Oven op 200 gr. 30 min.

Daarna cellofaan open vouwen en nog 10 min.in de oven.
En klaar!

Eet smakelijk!

Dit gerecht kun je zeker ook zonder vlees maken!
Liefs Marion 🍆