❌❌❌Amsterdam Light Festival ✔

Van 14 december 2017 t/m 7 januari 2018 is er unieke lichtkunst te bewonderen in Amsterdam!

Ik vind het altijd super leuk maar ik hou dan ook van Amsterdam mijn geboorte stad en fotografeer en kom er graag.
Vanuit zijn werk heeft mijn lief te maken met het Light Festival dus weet hij altijd leuke extra dingetjes te vertellen als we de tour gaan doen dat maakt het super leuk en speciaal.

Het Amsterdam Light Festival is een Amsterdams cultureel festival voor jong en oud dat tijdens de donkere wintermaanden de hoofdstad ruim een maand lang een feestelijk en kunstzinnig verlicht tintje geeft.

Er is zowel een wandelroute als een vaarroute die je langs de verlichte kustwerken leidt.

De vaarroute, die de naam *Water Colors* heeft gekregen, voert je over de Amsterdamse grachten en de Amstel langs het lichtspektakel.

Verschillende rederijen in de stad bieden deze tour aan. De tocht duurt 75 minuten.De opstapplaats voor deze rondvaart is bij de Stopera aan de Amstel. 

De wandelroute van dit jaar 2,3 km.genaamd *Illuminade*, leidt je door de binnenstad langs de lichtkunst van de kunstenaars. 

Tijdens de route kom je langs projecties op historische gebouwen, lichtinstallaties in de straten of in de stadparken en er zijn zelfs objecten waar je doorheen kunt lopen.

Goed aankleden tegen de kou niet je camera vergeten en af en toe stoppen voor een borrel of een bakkie koffie. 

Naast deze routes, zijn er ook andere activiteiten waar je aan deel kunt nemen, zoals: voorstellingen, tentoonstellingen, lezingen en workshops. Ook staan er verschillende musea, theaters, restaurants en winkels in het teken van het licht.

Het festival is ontstaan vanuit een samenwerking tussen culturele instellingen, Gemeente Amsterdam, kennisinstituten en het bedrijfsleven van Amsterdam. 

Het vond voor het eerst plaats in 2009 en krijgt elk jaar een uitbundiger en grootser karakter.

Dit jaar is het thema ‘Existential’ .

Existential gaat over de basisbehoefte *licht* 

Mocht je gaan lopen of varen…

Veel plezier en maak mooie foto’s!
Liefs Marion x