50

Weet je dat ik werkelijk niet kan geloven dat ik 50 word.

Bedoel begrijp me niet verkeerd ik zie in de spiegel heus wel dat ik ouder ben geworden.
De makken die je zo flats in ene..krijgt.

*4 jaar op de boerderij in Zeeland. 

Begrijp niet dat moeder natuur dat niet een beetje gedoseerd kan brengen haha.
Nee gewoon alles tegelijk, de leesbril aanvaarden, oren die slecht zijn, grijze haren, rimpels, slecht slapen, de overgang …geheugen wat slecht wordt.

…..en dan laatst ook nog mijn lieve oppas kindje die per ongeluk  ‘oma’ tegen me zei.

Oohhh zei ik lachend ..lijk ik op een oma dan (denkende aan de mijne van vroeger…. grijs bloemetjes jurk en waggelen )….waarop ze zei Neeee hoor Marionnnn maar mijn oma is ook zooo lief net als jij! Awwwww 💖

Poehhh gelukkig maar zei ik ..jij krijgt een lekker chocolaatje en een kus …haha!

In mijn hart voel ik me gewoon niet 50, het idee dat je al over de helft met leven op deze wereld bent dat is echt een raar idee.
Vaker dan vroeger heb je het daar samen ook over…weet je nog toen de kinderen klein waren of weet je nog die vakantie of periode…

En uiteraard ben je vaker met zijn tweeën nu en gaan de Kids hun eigen gang, ik geniet er van dat je alles kunt plannen zonder oppas nodig te hebben.
Nadeel als je ouder wordt is dat mensen om je heen gaan je ontvallen…of worden ziek.. als je jong bent gebeurt dat toch minder vaak en denk je daar anders over na dan nu je zelf ouder wordt.

En dan wordt je zelf in ene ziek en ook nog opgenomen in de Vu, dat was even een genade klap waar ik flink van moest bijkomen na een jaar lang tobben met de beruchte ziekenhuis bacterie en op het laatst een hersenvliesontsteking.

Gelukkig gaat alles prima nu.
Of je verteld een verhaal van vroeger aan de Kids en dan hoor je Mammm heb je al is verteld hoor, weten we AllLLL!…..
En dat dansen en drinken tot midden in de nacht lukt me ook niet meer zo….al probeer ik het nog steeds hoor! Met mate dat wel…🍻

Vooral de afgelopen 4 jaar hebben me ouder doen worden ook natuurlijk door het ongeluk van de jongste dat heeft er in gehakt. 

De jaren erna moest ik menig keer het leven vieren of het leven negeren van mezelf waarschijnlijk soort midlife crisis zeg ik altijd quasi  nonchalant.( de dokter noemde het trouwens ptss = post trauma stress syndroom) maar ook dat ben ik inmiddels voorbij en gelukkig met hulp hier en daar ook weer overwonnen.

Wel met sporen …..rimpels, wallen, grijze haren enzo..maar ach daar zijn de beruchte crèmes voor, de kapper en make-up!

Maar wat zeur ik we zijn er nog we hebben elkaar….kunnen de dingen doen die we willen..de kinderen zijn blij en gelukkig wat wil je als moeder nog meer!

15 mei as zijn we ook nog 25 jaar getrouwd en dus alweer 30 jaar samen, dat is toch ook speciaal….

Vooral ….dat je het zolang uithoud met mij 😃
En ach 50 is zo gek nog niet!!

We zijn gelukkig, genieten van de studerende, stappende, grens verleggende Kids….en de aanhang.

Zou er niet aan moeten denken om weer 30 te zijn, waterpokken, melkpoeder flessen ‘snachts, die vreselijke zwemlessen, schoolavonden, midden in de nacht een kotsende kleuter, schooltijden, luizen, schoolvakanties, oppas regelen….en de pubertijd, dat onbegrip pffff en die discussies…..maar ik deed het met liefde hoor laat daar geen twijfel over bestaan!
Maar nee het is prima….

Ik ben bijna 50 …..

Let wel ……..BIJNA!! 🎂🙈
Kus Marion ❤