43 Licor Orochata

De nieuwe Licor 43 Orochata!
Ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen dat dit mijn favoriete drankje is.

(Ik hoor jullie denken als er maar alcohol inzit nou…dat valt ook wel mee hoor!!)

Maar bij de koffie mag ik graag zo af en toe een glaasje nemen.

En deze nieuwe 43 moet je absoluut proberen!

De nieuwkomer is een shake-achtige drank, heeft een mediterrane smaak, bevat Licor 43 Original, kaneel en citrus.

 Licor 43 Orochata is geïnspireerd op de regionale specialiteit horchata, een melkachtig drankje, gemaakt van aardamandelen, water en suiker. Aardamandelen zijn knolletjes van de Cyperus Esculentus plant die onder de grond groeien. Deze zijn van nature zoet en hebben een nootachtige smaak.

Legende

Horchata is onlosmakelijk onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur. Achter de naam van de nieuwe likeur gaat een mooie legende schuil. Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Op de vraag wat het was, antwoordde zij: ‘het is aardamandelmelk’, waarop de koning reageerde: ‘Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje.’

‘Geen laagje op de tong’

Licor 43 Orochata heeft een plantaardige basis en wordt omschreven als een lichte likeur, die geen ‘laagje’op de tong achterlaat. ‘Een ideaal aperitief.’ Het advies is om Licor 43 Orochata voor gebruik een paar uur in de koelkast te zetten. Voor serveren dient de fles geschud te worden, waarna het puur met ijs geschonken kan worden.
De likeur is verpakt in een parelmoeren, gecoate fles versierd met een door een Spaanse kunstenaar ontworpen mozaïek design.
Vanaf medio augustus is Licor 43 Orochata breed verkrijgbaar bij Nederlandse slijterijen, groothandels en horeca. 

De adviesprijs bedraagt €18,99 voor een fles van 0,7L en €26,99 voor een fles van 1L. Het heeft een alcoholpercentage van 16%.

Leuk Spaans filmpje!


En natuurlijk zeg ik *NIX18
*Niet roken niet drinken onder de 18!
Proost!

Hopen dat het zonnetje ook weer snel onze dagen vult dan smaakt zo’n glaasje nog lekkerder!
Liefs Marion x