💇‍♀️Haar Doneren💇‍♀️

Christianne.

Zij doneerde haar lange lokken aan Nederlandse haarstichting.

Hieronder haar verhaal!

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

5 maart 2018 was dé dag, de dag dat mijn haar flink wat korter werd.
Jarenlang heb ik geroepen dat ik mijn haar wilde doneren.

Ik wilde het in eerste instantie doneren aan Stichting Haarwensen, maar doordat ik highlights in mijn haren had, kon het niet.

Na eventjes zoeken en oriënteren had ik een stichting gevonden die wel geverfd haar wilde hebben: De Nederlandse Haarstichting.

De Nederlandse Haarstichting wilt financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer laten zijn.

Er zijn jaarlijks duizenden vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen. Veel te veel… De stichting laat van de haardonaties die ze dagelijks ontvangen een pruik maken, zodat deze groep vrouwen de mogelijkheid krijgen om kosteloos een pruik te dragen.

Ik heb van mezelf sterke en lange haren. Mijn haren waren mijn alles. Ik verzorgde het dagelijks, had een speciale routine en ging 1 á 2 keer per jaar een keer naar de kapper. Tijdens mijn bezoeken aan de kapper hebben we het er al vaak over gehad. Helaas ging de minimum lengte van 20 cm naar 30 cm. Hier baalde ik van, ik wilde namelijk mijn haren tot over m’n schouders hebben.

Op een gegeven moment had ik vaker ‘haarpijn’. Mijn hoofd deed enorm veel pijn. Ik droeg het veel vaker in een knot of staart, en ik had er steeds meer moeite mee om iets moois van mijn haren te maken.

Toen ging de knop bij mij om. Ik appte op zondag 4 maart mijn kapster of ze die zaterdag mijn haren kon knippen. Helaas had ze geen plek, ‘maar morgen kan wel’. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn afspraak stond.

De dag zelf
Man man man, wat kan een persoon nerveus zijn voor zijn kappers bezoek. Ik kon er amper van slapen, zo veel zenuwen had ik.

Ik heb bewust niemand iets verteld, behalve mijn vriend dan, over mijn afspraak. Dus dan kun je niet met anderen praten erover. En mijn vriend heb ik al honderdduizend vragen gesteld erover. Eenmaal bij de kapper zei ik: het gaat eraf! Ik ga het doneren! Ik wilde het alleen niet zien, totdat het klaar was. De spiegel werd bedekt, de vlechten waren gemaakt. “Weet je het zeker?” JA! Knip het er nu maar af! En daar ging het, ik kreeg in totaal drie vlechten in mijn hand. Nadat er een model in mijn haren was gemaakt, kon ik in de spiegel kijken. Mijn eerste reactie was: Ik lijk op mijn moeder!! (Mijn moeder heeft ook zo’n zelfde soort kapsel maar dan een stuk korter). Maar allemachtig, wat was ik trots en blij!!

Nu zijn we al vier weken later, en in die vier weken heb ik enorm veel leuke reacties gehad. Het maakte me volwassener, het was vlotter en ik kon het goed hebben. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen, maar het aller aller aller belangrijkste is, is dat ik er super blij mee ben en heel dankbaar dat ik dit kon doen.

Zou ik het nog een keer doen? Ja! Als mijn haar het toelaat natuurlijk hihi. Ik vind het helemaal geen probleem dat korte haar, alleen mag het wel iets langer zijn. Zoals je op de foto ziet, zit mijn haar boven mijn ketting. 4 weken later zit het al eroverheen.
Advies voor andere vrouwen die willen doneren: DOEN! Je krijgt er echt geen spijt van! Je kunt andere vrouwen helpen met alleen al jouw haar. Dat is het mooiste wat je ooit kunt doen.

Dank je wel lieve Christianne dat je dit hebt willen delen!

Voor meer informatie over haar doneren kun je kijken op deze site!

www.haarstichting.nl

Fijn weekend

Ken je iemand die ook in het zonnetje zou kunnen staan met een bijzonder verhaal, dan hoor ik het graag!!

Liefs Marion xx