👑Koningsdag👑 

Ja ik ben dus koningsgezind maar dat wisten jullie inmiddels al als je deze Blog

Mijn Koningshuis

had gelezen.

Het blijft geweldig uniek om in Nederland zo’n leuke nationale feestdag te hebben en zolang ik hem ook nog vrij heb ben ik blij!!

Toen ik nog jong was vond ik het al zo leuk om al die verklede mensen te zien gehuld in oranje mutsen, broekpakken, sjaals, truien, t-shirts en nog véél meer!

Wat ik toen het allerleukste vond (en nog steeds) zijn de vrijmarkten die er overal zijn. Op zulke vrijmarkten kun je de grootste schatten vinden, je kunt het je zo gek niet bedenken of het wordt misschien wel te koop aangeboden.

Het leuke eraan vind ik dat je nooit weet wat er verkocht wordt en dus is het altijd spannend, die tik heb ik ook met kringloopwinkels.

Ik woon in een buurt waar het al 2 weken voor Koningsdag begint te gonzen dat de oranje dag eraankomt.
Overal worden plekjes afgetekend of afgeplakt in de hoop dat je plekje veilig is voor te verkopen.

Fietsen rekken worden verwijderd en stoepen gerepareerd zodat niemand valt in de mensen massa.
Op de dag zelf kunnen we onze straat niet uit of in met de auto alles wordt afgezet, niks erg wij blijven toch heerlijk in de straat.

Als je gaat verkopen moet je wel al om zeker 4.00 uur op je plekje gaan zitten lijkt heel vervelend maar is het zeker niet want het is vreselijk gezellig….buurtbewoners treffen elkaar ‘snachts en halen om beurten thuis koffie.
Nadeel van ‘snachts zo vroeg op zijn is dat je smiddags om 14 uur inkakt en dan begint het pas want dan wordt het borreltijd.
Voordeel van ‘snachts gaan staan is natuurlijk de altijd goede verkoop.

Dit jaar ga ik oorbellen verkopen.

Een super zomerse collectie die ik zelf heb samengesteld!

Met maar liefst 100 soorten en verschillende modellen.

Maar natuurlijk ook fijn lopen langs de vrijmarkt en dan weer even naar binnen voor een oranje tompoes, koffie, plaspauze en onze jarige Koning en zijn familie even bewonderen op tv en dan weer aan de wandel.
‘Smiddags een hamburger bij de keurslager dan weet je zeker dat het goed is en daarna gezellig aan de borrel of biertje en mee swieren op de Nederlandse muziek.

Uiteraard eindigen bij Abina waar dit jaar Tino Martin de uitsmijter van de dag is!

Heerlijk die Koningsdag ….duimen jullie mee voor een zonnige dag!

En voor de mensen die onze kant op komen, als ik er ben mag je bij mij een plaspauze houden hoor en de fietsen mogen tegen het huis en in de tuin.😉

Liefs Marion ❤👑