🎁Sinterklaas avond🎁

Ik moet van mezelf een blog maken over Sinterklaas, geen idee waarom maar het hoort toch bij onze Nederlandse tradities die moeten dus echt niet verloren gaan. 

Dus kruip ik achter mijn laptop en denk na…..

Wat heb ik met Sinterklaas?

Er schieten me een aantal dingen te binnen, vroeger bij mijn opa en oma vreselijk snoepen van marsepein en muizen tot ik er misselijk van was. Mega verwend worden met speelgoed, spelletjes en poppen. Poppen die ik toen al graag opmaakte met stift wat me natuurlijk duur kwam te staan.

Staren naar de klimmende pieten in de Bijenkorf. 

Mijn eigen kinderen die vreselijk zenuwachtig er van werden en zeer onrustig sliepen toen ze rond de 4 jaar waren, de leuke tijd met de jongens op de basisschool rond 5 december, de knutsel werken, dat ik gek ben op kruitnoten en marsepein, de intocht van Amstelveen altijd super gezellig.Vaak nam ik vrij om met zijn allen er een leuke dag van te maken en ’s avonds natuurlijk meteen hun schoen zetten.

Maar nu zijn ze groot en gaat deels de Sint stress aan mij voorbij, behalve op het werk dan daar komen de mensen met de lootjes en zoeken ideeën voor een bepaald bedrag voor het dobbelspel of komen gewoon een mooi lekker ruikend cadeau halen.

In mij jeugd hadden we geen groot gezin met familie neefjes en nichtjes dus ik heb het eigenlijk nooit gevierd met een kamer vol of een giga zak met cadeautjes.

Met onze eigen kinderen hebben we het eigenlijk ook nooit vreselijk uitbundig gevierd, mede ook door de onrustige nachten die het bracht.

Gewoon een gezellige avond met een paar cadeaus en veel lekkers en zo doen we het eigenlijk nog. Net zoals met Kerst het samen zijn is belangrijker dan cadeautjes.

Natuurlijk mochten de jongens ook vaak hun schoen zetten en zongen trouw voor ze naar bed gingen …..zo leuk die gezichtjes ’s ochtends en vooral als Sint & Piet rare dingen had uitgehaald in de huiskamer, ik gooide vazen om of maakte een race baan van pepernoten….die reacties ‘sochtends….heerlijk!

Hieronder de vliegende Bijenkorf Piet van Amstelveen….zo leuk om kinderen adembenemend te zien kijken…net zoals ik zelf vroeger naar de klimmende Piet keek!

Ik wens jullie een gezellige Sinterklaas tijd en a.s. dinsdag een fijne Pakjesavond. 

Liefs Marion x