🍹Vakantie🍝

Nog een paar weken en Nederland gaat weer op vakantie.

Maar willen we in een gezin of relatie altijd dezelfde soort vakantie.

Wij gaan trouwens naar Hongarije, daar heeft iedereen die meegaat het leuk of je nu wil zonnen, zwemmen, lezen, wandelen, vissen, waterskiën, omgeving verkennen, heerlijk eten, stappen voor de jongste die nog meegaat, slenteren langs winkeltjes of gewoon lekker niets doen……mijn favoriet is zwemmen, dobberen op mijn luchtbed in het Balatonmeer, mijn boeken lezen en heerlijk de omgeving en de Hongaarse restaurantjes ontdekken.

Maar wat als je het niets eens wordt over welke vakantie het wordt, de een wil gewoon lekker bruinbakken en de ander onderneemt liever van alles…..

Als je nog in de hele kleine kids zit is lezen, bakken misschien geen optie….althans in mijn geheugen was ik toen vooral achter rennende ukkies aan het rennen en histerisch aan het smeren, gelukkig hoeft dat niet meer….al ben ik nog wel van het smeren trouwens of ze nu in het Amsterdamse bos of in het buitenland aan het zonnen zijn, hier in huis is een zonnebrand snel gevonden.

Met kinderen kies je vaak onder het motto ‘Hebben zij het fijn dan hebben mams en paps dat ook’

Waar 20 jaar geleden een vakantie Spanje, Frankrijk of Duitsland met een gezin op de camping een fijne en veilige keuze was kiezen veel gezinnen nu ook voor ándere soorten van vakantie vieren.

Wandelen, fietsen, bergbeklimmen, cultuur en wetenschap bekijken en zelfs zeilen.

Ik had er 20 jaar geleden niet aan moeten denken met mijn ukkies toen….ik vond het strand of het zwembad al een beproeving met 1 giga wegloper zonder zwemdiploma…. en van lezen of zonnen was geen sprake.

Maar steeds meer mensen maken dus bewuster een keuze voor de vakantie zodat iedereen binnen het gezin het leuk heeft.

Niet iedereen houdt immers van bruin bakken of ontspannen even 3 uur fietsen door de bergen.

Waar gaan jullie heen op vakantie?

Ben benieuwd waar je het meeste naar uitkijkt op vakantie.

Dit zijn mijn ultieme vakantie eisen;

De tijd voor elkaar hebben, geen werk, zon, ontspanning, zwemmen, lezen, de tijd vergeten, wijntjes, lekker eten…….nu jullie!

Vast een goede reis en kom gezond en ontspannen weer thuis!

Liefs Marion x