🍝De maaltijd boxen!🍝

Toen ik in de nieuwe Allerhande de chocolade taart van Donna Hay ook al in een box zag staan dacht ik nu ga ik toch eens de boxen onder de loep nemen.

Een maaltijd box, doos, tas of zak is een maaltijd voor 2 of 4 personen waar alle ingrediënten en het recept al in zitten.

De trend begon met Hello Fresh/ Marley Spoon wat overigens abonnement versies zijn. (met reclame waar je gek van wordt maar dat terzijde.)

Nu liggen de dozen van de eigenmerken in verschillende supermarkten.

De vraag is, zijn ze goed, is het voordeliger zijn ze lekker en vers.

Het fijne is er zijn ook Vega varianten dus ook de groep die geen vlees of vis eet daar wordt aan gedacht en naar mijn mening word die groep steeds groter.

De abonnement boxen die wekelijks/maandelijks bij je worden thuis gebracht daar zit natuurlijk een ander prijskaartje aan, je betaalt immers ook de bezorgkosten. Ze zijn zo rond de 35 euro per maaltijd voor 4 personen.

Ik begrijp best dat mensen hier een abonnement op hebben als je beide werkt en geen tijd, kook en boodschappen inspiratie hebt dan is dit een top oplossing, niet goedkoop maar wel gezond en gevarieerd.

In die pakketten zitten echt verse producten en duidelijke recepten.

Maar de supermarkt boxen die je gewoon in de winkel kunt halen die vind ik interessanter want je loopt toch in de supermarkt dus waarom dan toch de box?

Ik oordeel niet hoor heb verschillende boxen geprobeerd vooral de slowcooker varianten maar goedkoper dan alles los halen is het niet….ok ok wel makelijker ja!

Bij de AH dus de chocolade taart met recept van Donna Hay, super lekker trouwens die taart, maar zoek gewoon online het recept op en koop de ingrediënten los dan ben je terwijl die deze week in de bonus is toch 6 euro goedkoper uit ipv 21 euro!! (bonus deze week 12,50 euro)
Ja dat heb ik even uitgezocht haha. Overigens vind ik die chocolade box taart wel leuk om cadeau te geven!

De boxen van de Lidl zijn echt erg goed. Vers, goed, duidelijk recept en voordelig.

Er zijn soepen, een curry en een risotto vers en goed met ook een duidelijk recept.

De Curry van de Lidl is trouwens een aanrader die is erg goed!! 3,99 en makkelijk voor 4 personen wel nog rijst en vlees of vis eventueel bij kopen. (wel pittig trouwens ondanks dat er mild opstaat)

Ben erg benieuwd of jullie wel is zo’n box, zak of krat kopen?

Andere super markten hebben de boxen ook ze variëren allemaal rond de 5 euro voor soepen, curry of rijst gerechten en pasta’s.

Heb jij ze weleens gebruikt? Ze zijn echt allemaal goed en vers!

Wij gaan zo aan de Surinaamse bami kip en nee zonder box hahaha ik vind koken te leuk om zelf met ingrediënten te kokkerellen en toveren!

Fijne avond
Marion x