🍓Tiramisu🍓

Het wordt super mooi BBQ weer het weekend en dus deel ik met jullie een heerlijk fris en fruitig toetje voor na de BBQ.

Een Aardbei tiramisu, in de ochtend maken en ‘savonds is die klaar.

Bereidingstijd 25 minuten en 2 uur tijd om op te stijven in de koeling.
Ingrediënten voor 8 personen:

500 gram aardbeien

50 gram poedersuiker

200 gram Griekse Yoghurt

1 zakje vanillesuiker 

250 gram mascarpone

200 ml appelsap + scheutje 43

1 naturel cake (zelfgemaakte nog lekkerder)

🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

Bereiding:
Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. 

Prak 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.

Verdeel het appelsap + de 43 likeur in een kom of diep bord. 

Snij de cake in plakken en doop ze in het bord en doe ze daarna in een schaal waar je de tiramisu in gaat serveren. 

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de cake en strijk dit uit.

Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover.

Leg de andere helft van de cake even in het appelsapmengsel en verdeel dit over de laag aardbeiensaus. 

Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

Voor het serveren:

Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Koffie en kleinglaasje 43 erbij, smullen maar, 
Geniet ervan, 

liefs Marion🍓