🍊Halloween🍊

Ooit ben ik een keer naar een Halloween parade geweest in Amsterdam.

Een optocht in het donker met zombie lugubere personen die al brommende rondliepen en histerische meiden in een witte trouwjapon besmeurd met nepbloed…..je begrijpt het al ….niet mijn ding!

Maar een leuke herinnering is wel de Halloween disco voor kids waar ik ieder jaar aan mee werkte in het buurthuis toen de jongens klein waren.

Helpen om alles te versieren, de kids mooi en leuk sminken, dropvingers uitdelen, skelet lolly’s en limonade met drijvende ogen dat was echt super leuk!

 

Heb je je ooit afgevraagd wat de oorsprong van Halloween is?
De naam Halloween komt van All Hallow’s Eve, de avond voor Allerheiligen, en wordt jaarlijks van 31 oktober tot 1 november gevierd.
Meestal zijn het kinderen die van huis tot huis verkleed gaan om snoepjes te verzamelen met de bekende woorden ‘Trick or Treat’. Waarbij de keuze wordt gegeven slachtoffer van een plagerijtje te worden (Trick) of een snoepje te geven (Treat).

In Nederland wordt er weinig tot niet langs de deuren gelopen, dat doen we wel met St.Maarten maar pompoenen voor het huis of in huis neerleggen vinden we wel weer leuk maar dat is ook meer een herfst tafel creëren.

Mocht je wel een Halloween feest hebben veel plezier, ik vier wel Halloween met pompoensoep 🤣

Liefs xx Marion 

0e0724e802d66237b903b772f34ce177