🍃Deodorant!🍃

Welke dan????

Als je langs het deo vak loopt in bijvoorbeeld het Kruitvat of de Etos wat zijn er dan mega veel soorten deodorants, en dan bestaan er nog veel meer soorten met wat specifiekere verzorging.

En het prijsverschil….

Ooit begon ik zelf rond mijn 10 de jaar met Limara ( vooral stoer) voor velen misschien nog bekend, Vogue ook zo’n meisjes merk, door de jaren heen zijn verschillende merken de revue gepasseerd.

Odorex, Rexona en Sanex dat zijn de merken die hier in huis gebruikt worden en allemaal sprays.

Wat maakt een deodorant nu een goede deodorant? Er zijn zoveel keuzes!

Deodorant gaat niet het transpireren tegen maar verdoezeld te transpiratie geur echter is iedere dag je goed wassen natuurlijk wel zeer belangerijk, anders kun je deo gebruiken wat je wilt maar helpt die niet of tijdelijk.

Als je gewoon normaal transpireert neem je een normale deo, aan jou de keus of dat een spray, stick of roller is en natuurlijk welke geur je fijn vind.

Als je meer zweet kun je beter kiezen voor een antitranspirant.

Deze bevat meestal een aluminium oplossing deze zouten remmen de productie van transpiratie vocht. Hierdoor blijf je droger en heb je minder last van natte oksels.

Sommigen anti transparanten hebben een hoge dosis zouten en hoef je maar eens in de paar dagen op te brengen de beruchte Aluminiumzouten.

De huid kan behoorlijk gevoelig zijn onder je arm niet iedereen kan tegen dezelfde deo.

Daarom zijn er ook deo’s gemaakt voor de gevoelige huid. Het is een kwestie van uitproberen als die gaat irriteren, zoek en probeer je een ander.

Een deo breng je altijd aan op een schone huid zo blijft de kans op irritatie en nare geurtjes voorkomen.

De keus voor een roller, spray, of stick is persoonlijk al is een spray met drijfgas natuurlijk niet zo goed voor het milieu maar wel weer hygiënisch omdat het je huid niet aanraakt.

Gele vlekken zo vervelend in kleding dat komt door het zuur van je huid in combinatie met deo en het transpireren. Laat je deo goed drogen voor je je aankleed ook zijn hier speciale deodorants voor.

Pas trouwens ook op met een overheersende geur in je deo, ik vind dat zo zonde van het parfum dat je draagt.

Dan heeft iemand b.v. een heerlijke Chanel geur op en ruik ik van dichtbij gewoon een deodorant geur erdoor heen.

Draag je b.v. een bloemen of zoet parfum kies dan niet voor een mega frisse deo en andersom, liefst een neutrale of zachte geur.

Aluminiumzouten een ingrediënt in veel deodorants daar is nogal wat over geschreven en onderzoek gedaan m.b.t. borstkanker.

Er zijn zoveel tegen strijdigheden over te vinden en te lezen dat ik je daar niet over kan en mag adviseren ik ben nu eenmaal geen arts. Op internet is er genoeg over te lezen aan jou de keuze hoe daar mee omgegaan m.b.t. de aankoop in je deo.

Ook wordt er nu in reclames dit ingrediënt extra vernoemd als zijnde verkoop truuk heel slim van Unilever!

Grappig vond ik trouwens dat er best veel mensen rollers gebruiken terwijl ik eigenlijk dacht dat de sprays wel de meerderheid zouden hebben.

Rexona, Sanex, 8×4 en Nivea zijn favoriet en ook de marktleiders op dit gebied. Als beginnende consument ( de pubers) let je toch op de reclame en deze zijn vaak behoorlijk aanwezig.

Je merkt bijvoorbeeld echt dat de Axe weer veel minder reclame maakt en die deo dus niet 1 keer langs kwam bij de 120 mensen die reageerde op mijn oproep.

De kinderen nemen trouwens ook vaak de deodorant keuze van de ouders over ook hier in huis zwerven overal in iedere sporttas en badkamer Rexona en/of Sanex.

Er was 1 persoon die een deodorant van een luxe geur merk gebruikt. Dat snap ik best want zo’n Deo is best enorm prijzig.

Hoelang doen we met de deo?

Met een spray is die echt na 2 weken leeg met gebruik van 2x per dag, met een stick of roller doe je aanzienlijk langer wel ongeveer 2 maanden die zijn dus veel zuiniger in gebruik.

Ik gebruik zelf Sanex met de licht gele dop die is zacht en neutraal van geur, een deo moet niet mijn parfum verpesten en dan vind ik Sanex het fijnst.

Natuurlijk is je keuze deo ook gericht op wat voor werk of sport je doet, spuit (of rol) nooit op een ongewassen huid.

Een Deo moet op een schone huid.

Deze blog bestaat uit 2 delen, volgende week deel 2 waarin merken deo worden getest!

Liefs Marion