🍁Herfst schotel🍁

Vandaag een heerlijke stampot met de seizoen groenten van Nu!

Schijnt super goed voor je te zijn als je de groenten die nu in Holland geoogst wordt ook eet, dus maakte ik de Herfst stampot met Venkel, spruitjes en prei.

Eigenlijk geen echte stampot want alleen de aardappels zijn gestampt, de groente heb ik erdoor geschept.

Wat heb je nodig ;

Aardappels, prei, venkelknolletje, 1 ui, teentje knoflook, spruitjes, spekjes, ketjap, nootmuskaat, djinten en zout & peper.

De aardappels koken en stampen met lekkere klont roomboter.

Spruitjes koken maar beetgaar houden! 

In de pan waar de spruitjes zitten de halve venkel in zetten en 10 minuten mee laten koken met beetje zout.

Prei en ui snijden en bakken met de spekjes en knoflook.

Spruitjes afgieten en wokken in beetje olijfolie, scheutje ketjap, beetje djinten en wat nootmuskaat erover.

Venkel na 10 minuten koken fijn snijden.

Daarna al de groente en de spekjes door de aardappels scheppen en 30 min de oven in op 180 graden.

Eet smakelijk !

Liefs Marion