🌱Ohhh groeit dat zo?!🌱

Je eet het vaak of soms maar heb je énig idee hoe het groeit en waar?

Vandaag niet oei ik groei!….maar ohh zit dat zo hahaha!

De cashewnoot,

Dat ze zo groeien hè als je er lang naar kijkt hoef je ze niet meer.

De cashew is zaad van de Kajoeboom.De vrucht kun je niet eten en is zelfs giftig maar het zaad eronder daar zit de noot in verstopt.

De boom groeit in Brazilië, in de cashewnoot zit erg veel ijzer en eiwitten.

De ananas,

De ananasplant groeit in Bolivia, Paraquay en Brazilië.

Eén schijfje verse ananas geeft genoeg vitamine C voor 1 dag.

Pinda’s,

Kijk ze groeien die heerlijk doppinda’s.

De lekkerste pinda’s komen uit China, de VS en Israël.

Natuurlijk wordt er pindakaas van gemaakt maar het meest eigenlijk de olie namelijk de arachideolie. Deze olie is super lekker om mee te roerbakken.

De noten bevatten 46 % vet.

Sesamzaad,

Sesamzaad groeit in Afrika.

Ik vind het heerlijk op het randje van mijn brood maar ook om mee te koken. In de Koreaanse keuken wordt het vaak gebruikt.

Ook hier wordt er van het zaad olie gemaakt.

De olie is ook heerlijk om te roerbakken maar ook te gebruiken in een dressing.

Tijdens mijn vakantie op Samos zag ik voor het eerst granaatappels aan een boom en ook de cactus vruchten, ik bleef naar die rode appels in die bomen kijken zo mooi vond ik ze!

Onze granaatappels in de winkels komen het meest uit Iran.

Ze zitten boordevol vitamine C en zijn nog lekker en gezond ook!

Tot zo ver mijn biologie lesje hahahaha

Liefs Marion x