🌞Waar breng jij de zomervakantie door?🌞Deel 1

In Juni deed ik een oproep: ‘Waar ga jij naar toe op zomer vakantie’

 

Met 3 vragen Waarom, Hoe en Waar….& met de vraag een foto erbij te mogen plaatsen.

De vele reacties waren super leuk, hieronder het resultaat van deel 1. Er waren namelijk zo veel reacties dat ik er een trilogie van heb gemaakt.

 

Waarom, Hoe en Waar;

*Joyce – Eigenaar van een reisblog:

www.traveljourney.nl 

Gaat naar Santa Susanna in Spanje.Met haar vriend houd ze van de mogelijkheid om een privé strand bij het hotel te hebben en daar vinden ze precies wat ze zoeken.Achter het hotel ligt een spoorlijn dat vinden ze helemaal niet erg want ook van de trein gaan ze gebruik maken om met 60 min. naar Barcelona te kunnen reizen en de stad te bezoeken.

HotelSantaSusanna

*Kim – Gaat met haar gezin heerlijk 2 weken kamperen op Camping Julianahoeve aan zee in Zeeland.Deze camping is ideaal voor kinderen en van alle gemakken voorzien.Vorig jaar nog met een tent maar dit jaar met een caravan.Ze zitten 10 min. van zee en op de camping is van alles te doen zelfs met slecht weer want in Nederland weet je het natuurlijk nooit.Kim blogt zelf ook en wel op;

Kim

*Jasmijn – Bij jullie is het nu zomer maar hier in Uruguay is de winter begonnen.Op dit moment is het 20 graden en lekker zonnig dus geen straf om zo de winter door te brengen.Ik ga een aantal dagen met vakantie naar Montevideo. Montevideo is de hoofdstad van Uruguay en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Het is een mooie en vriendelijke stad met een prachtig oud centrum. Ik geniet altijd weer van Montevideo en vind het heerlijk om rond te dwalen en mooie foto’s te maken van de mensen en de oude koloniale gebouwen.Voor mijn nieuwe webshop ontmoet ik kunstenaars en hopelijk vind ik nieuwe producten voor de winkel. Het voelt niet als werk dus vandaar dat ik het ook een vakantie noem.Montevideo is goed te zien in vier 4á 5 dagen. Er is genoeg te doen maar omdat ik hier al vaker ben geweest kan ik de musea links laten liggen en heb ik meer tijd om markten te bezoeken en stadswandelingen te maken. Het is de meest zuidelijke stad van Zuid-Amerika en ook één van de veiligste steden. Nu in het laagseizoen is het erg rustig en kom je maar weinig toeristen tegen.Na een paar dagen in de stad vind ik het ook lekker om weer richting de kust te gaan van Uruguay. De kustlijn is prachtig en hier heb je eigenlijk altijd een vakantie gevoel. 😉 

fb_img_1488484802954.jpg

De sieraden webshop;

Miomaio

Instagram;

https://www.instagram.com/mijn.jas/

*Britt – Britt van Your Amsterdam PA, heeft natuurlijk maar een favoriete vakantiebestemming, ook al woon ik in deze prachtige stad, het liefst breng ik elke vrije minuut door in Amsterdam.Dit omdat het een geweldige stad is, en deze ook elke dag weer anders is. Elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid, de grachten, het vele groen, de geweldige restaurants en terrassen, de festivals… je hebt hier ALLES! Deze foto heb ik genomen van de Reguliersgracht, op een vrij weekend… toen ik heerlijk door mijn stad aan het fietsen was.Nee, mijn vakanties hoeven zeker niet altijd ver weg te zijn, weet je wat zo mooi is van een vakantie in je eigen stad? Je ontdekt zoveel plekjes die je niet ziet als je ‘haast’ hebt in je werkende leven. Dat maakt vakantie in mijn eigen stad gewoon het ALLER MOOISTE!

 www.amsterdampa.com 

*Marion – Ook ik als blogger op deze site mag natuurlijk niet ontbreken.Ik ga met mijn man en onze jongste zoon richting Hongarije.Fijn met de auto, ik ben gek op autorijden eenmaal ingestapt heb ik al vakantie en met de auto kan er veel mee.Hongarije aan het Balatonmeer op een camping.Hongarije is een fijn land om vakantie te vieren voor ons zwemmen, vissen, de natuur, heerlijk eten en luxe kamperen met airco want het kan behoorlijk warm worden.

Hier de blog die ik er in 2016 over schreef;

Hongarije

*Anne Marie – Zelf ook blogger op:

www.myhappykitchen.nl 

Gaat op vakantie naar Thailand met een zeer romantische reden.25 jaar geleden vonden ze daar de liefde en kreeg ze daar de eerste zoen van hem….nu 25 jaar later gaan ze met hun zoon van 12 jaar weer terug.

thailand peter en anne-1

*Alexandra – Brengt graag de vakantie door in de USA omdat ze zoals ze zelf verwoord verslaafd zijn geworden aan dat land. 4x zijn ze al in Florida geweest en aankomende vakantie staat nog in de planning waar in Amerika dat word. Uiteraard met het vliegtuig en daar huren ze een auto om alle mooie plekjes af te reizen. Amerika heeft verschillende landschappen zee, strand, moerassen, bergen en grote steden dat vinden ze prachtig.

IMG-20170614-WA0007

*Alicia – Blijft dit jaar in Nederland en lekker thuis. Ze hebben net een nieuw huis en zijn druk bezig met de tuin en het huis. Ze is trots op haar tuin en vind het geen straf om daar de zomer lekker door te brengen. In het laag seizoen gaan ze vast nog weg nu de kids nog niet leerplichtig zijn maar waarheen is nog een vraagteken. Alicia en haar man zijn ook recent gestart met een super leuke website die eigenlijk volledig aansluit bij mijn blog namelijk;

www.ikwilopvakantie.nl

*Maud – Is in juli uitgerekend van haar 2e kindje en blijft met haar gezinnetje lekker thuis.Haar dochter wordt grote zus en dat is natuurlijk ook best spannend en fijn om haar alle aandacht nog even te geven voor het verdeeld gaat worden.

Maud blogt ook en wel op:

 www.maudgeniet.nl

*Mariëlle Snoek – Gaat richting IJsland maar wel het IJsland zonder sneeuw. Noorwegen Shetland eilanden, faroer eilanden en IJsland. 10 dagen Julli augustus met een beetje Geluk treffen ze walvissen, met de walvis expeditie.

Vorig jaar zaten ze in sneeuwstormen dus nu terug zónder sneeuw.

*Nel Smol – Is met haar man gek op Zeeland….in vroegere jaren in veel landen geweest …en nu in de caravan van hun dochter in Renesse. Samen genieten van de mooie camping, de prachtige omgeving stranden en de zee.Wandelen, fietsen…en niet te vergeten samen lekker uit eten.

 

*Rene Kruis – Gaat met zijn vrouw naar Rongere Montagne in Frankrijk, dat is 950 km rijden.Daar heeft de broer van René een huis in de bergen gebouwd.

Het staat dan wel in Frankrijk maar van de Franse slag is geen sprake dit huis is met Zwitserse precisie in elkaar gezet daar heeft René ook aan meegeholpen, 10 jaar is er hard aan gewerkt en dit jaar wordt het feestelijk geopend met iedereen die geholpen heeft.

Vanuit Frankrijk gaat de reis door naar het Gardameer en daarna richting Kroatië.

René bouwt zijn bus om tot camper en dan kijken ze wel hoe het loopt, ze zijn avontuurlijk en het komt altijd goed.

 

Met de woorden lieve van René wil ik ook deze blog afsluiten onder aan zijn stukje richting mij schreef hij;

“Ik wens iedereen een fijne vakantie en een veilige thuiskomst!”

Iedereen nogmaals bedankt voor al jullie fijne en mooie reacties, geniet van jullie vakantie, elkaar en van al het moois om jullie heen!

Liefs Marion 🌞